Εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Χρήστο Μαλαπάνη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμος Καλαμάτας και η οικογένεια του αειμνήστου Δημάρχου Χρήστου Μαλαπάνη διοργάνωσαν εκδήλωση τιμής και μνήμης για την πολύτιμη προσφορά του πρώην Δημάρχου το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19:00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας, πρώην Δημάρχων, στελεχών της Αυτοδιοίκησης, πολιτικών και πλήθος κόσμου.

DSCN2670 Medium

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ντοκιμαντέρ για το Δήμαρχο, επιστήμονα και άνθρωπο, Χρήστο Μαλαπάνη και ακολούθησαν ομιλίες.

DSCN2695 Medium

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ανέφερε μεταξύ άλλων «Ας θυμηθούμε τις εποχές που δρούσε και προσέφερε ο Χρήστος Μαλαπάνης, που ήταν απέναντι στο λαϊκισμό, προτάσσοντας το κοινό συμφέρον. Η φιλική υποκριτικότητα, ήταν μακριά από το δικό του ήθος, ενώ όλα τα μεγάλα έργα της 20ετίας, έχουν σε ένα βαθμό, την υπογραφή του Χρήστου του Μαλαπάνη», και μίλησε και για τη μεγάλη του πικρία από την Αυτοδιοίκηση «Η μεγαλύτερη πικρία, ήταν ο τρόπος με τον οποίο έφυγε από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Ήταν κάτι που τον πίκρανε και η αξιοπρέπειά του, φανερώθηκε με τη σιωπή του. Αν ο Μαλαπάνης έμενε, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για την πόλη και τη Μεσσηνία» και επεσήμανε πως πολλοί αυτοδιοικητικοί, πορεύτηκαν στα χνάρια του.
Το λόγο πήρε ο πρώην Δήμαρχος και Υπουργός Σταύρος Μπένος και αναφέρθηκε και σε μια σειρά μεγάλων οραμάτων που υλοποίησε ο Χρήστος Μαλαπάνης.
Ο πρώην Δήμαρχος Παναγής Κουμάντος ανέφερε για το Χρήστο Μαλαπάνη ότι είχε μεθοδική σκέψη και κατόρθωνε αβίαστα να συνθέτει τις αντικρουόμενες απόψεις των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για τον φίλο και πολιτικό Χρήστο Μαλαπάνη μίλησε ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Κουτσούλης, απαριθμώντας σειρά έργων που υλοποίησε ο Μαλαπάνης.
Στην εκδήλωση μίλησε και ο Γεώργιος Πετρίτσης πρώην στέλεχος του ΟΤΕ και στενός συνεργάτης του αείμνηστου Δημάρχου.

DSCN2759 Medium

Ο γιος του Χρήστου Μαλαπάνη, Γιάννης μίλησε για τον πατέρα του με συγκινητικά λόγια και ανέφερε ότι «Είμαι πολύ περήφανος για τον πατέρα που είχα και αυτά τα συναισθήματα, με βοηθούν να ξεπερνάω τη θλίψη», ευχαριστώντας όλους για τις τιμές που αποδίδουν στη μνήμη του και για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει η Δήμητρα Ψαρούλη.

DSCN2628 Medium

Σημειώνεται πως στις 12:00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, αποκαλύφθηκε πλάκα με το όνομα της οδού «Χρήστου Μαλαπάνη, Δημάρχου», από το Δήμαρχο Καλαμάτας στην αρχή της προέκτασης της οδού Σπάρτης, από το τέλος της Δημοτικής Αγοράς και με κατεύθυνση προς τα Συνεργεία.