Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαχέει και στις άλλες Π.Ε. δρώμενα του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με τίτλο “(Επι)Στροφή στο Σώμα” το φετινό 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας κάνει πρεμιέρα μεθαύριο Παρασκευή 14 Ιουλίου στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Τον θεσμό συνδράμει ενεργά και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω τριετούς προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Πολιτισμού και τον Δήμο Καλαμάτας, συνολικού προϋπολογισμού περί τα 1,9 εκ. ευρώ.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, “η Περιφέρεια, ήδη από την διοργάνωση του 2021, επιδίωξε την εξακτίνωση των παραστάσεων και των δρώμενων του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και σε άλλες πόλεις, στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες”.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζεται, το 2021 δόθηκε δωρεάν παράσταση στην Σπάρτη, ενώ πέρυσι έγιναν δωρεάν παραστάσεις στην Κόρινθο, την Τρίπολη και το Ναύπλιο.

Φέτος, για μία ακόμα φορά, η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (KDF) φέρνει στο κοινό της Σπάρτης, της Τρίπολης και του Ναυπλίου δύο από τις φετινές παραστάσεις του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας -το Bolero του Αντώνη Φωνιαδάκη και την Ασυνήθιστη Ματιά της Μαριάνας Τζούδα.

Οι δύο αυτές παραστάσεις είναι δωρεάν για το κοινό και θα δοθούν, την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, την Δευτέρα 17 του μήνα στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη και την Τρίτη 18 Ιουλίου στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο, με ώρα έναρξης και τις τρεις αυτές ημέρες στις 9 το βράδυ.

 

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

  • Στο Bolero, ο λιτός αλλά εμμονικά επαναλαμβανόμενος ρυθμός της μουσικής του Ravel λειτουργεί ως κάθετος παλλόμενος πομπός που δονεί κυριολεκτικά και μεταφορικά τους χορευτές, σε μία σωματική αλλά και πνευματική μάχη αντοχής στην διάρκεια του έργου. Τοποθετημένοι πάνω στη λεπτή παλλόμενη μεμβράνη των τραμπολίνων οι χορευτές, ισορροπώντας στην αστάθεια της κάθετης κίνησης, κυριολεκτικά δαμάζουν τον επαναληπτικό ρυθμό του Μπολερό που αρχίζει να εξαπλώνει την υπνωτιστική του επίδραση, συνδέοντάς τους σε μία συλλογική έκσταση και κάθαρση. Το Bolero παρουσιάζεται με την υποστήριξη των Fluxum Foundation και Flux Laboratory.
  • Η solo performance Ασυνήθιστη Ματιά αναφέρεται στην ευθύνη που έχουμε να κατανοήσουμε την εαυτό μας. Οταν επαναλαμβάνουμε τα ίδια μοτίβα χωρίς να παρατηρούμε τα αποτελέσματα των πράξεών μας, καθίσταται αδύνατο το να είμαστε ο εαυτός μας. Υπάρχει θεραπεία για τη μαζική εξαφάνιση της αυθεντικότητας και αυτή είναι να κατανοήσουμε τη σημασία της αποδοχής όλων όσων είμαστε και δεν είμαστε.

Στο φετινό 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας -από τις 14 έως τις 23 Ιουλίου-, ο σύγχρονος χορός, από όλα τα πλάτη και μήκη της γης, αντιπροσωπεύεται μέσα από 17 συνολικά παραγωγές, 9 ομάδων από την Ελλάδα και 7 από το εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρίσκουν στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (www.kalamatadancefestival.gr).

 

 

– Bolero του Αντώνη Φωνιαδάκη

 

– Ασυνήθιστη Ματιά της Μαριάνας Τζούδα

https://kalamatadancefestival.gr/performances/%cf%80%ce%b7%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%80%ce%b7-%ce%bc%cf%89%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%84-cross-impact-3/