Ικανοποίηση για δικαστική απόφαση, της «Ελλήνων Συνέλευσις»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε ανακοίνωση της «Ελλήνων Συνέλευσις Ν. Ιωνίας», που υπογράφει η πρόεδρος Ελένη Καλπία, αναφέρεται ότι «την Τετάρτη 15-11-2017 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας, έγινε η δίκη, για την ακύρωση της αμετάκλητης δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας, με αριθμό 67650/2013, με την οποία είχε γίνει δεκτό ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι ο διαχειριστής περιουσιακού κεφαλαίου 600 δις δολαρίων ΗΠΑ.

Η υπόθεση επέστρεψε στο Δικαστήριο με πρωτοβουλία της Εισαγγελικής Αρχής, κατόπιν της με αριθμ. 2/2017 απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Από την πλευρά του συνηγόρου υπεράσπισης, κ. Φώτη Μπαμπάνη, προβλήθηκε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, διότι η ουσία της υπόθεσης είχε ήδη κριθεί αμετάκλητα και επομένως δεν ήταν δυνατόν να ξαναδικαστεί η ίδια υπόθεση δεύτερη φορά. Το Δικαστήριο ύστερα από διαδοχικές διακοπές της δίκης, και με δεύτερο Εισαγγελέα ο οποίος ανέβηκε στην έδρα, κατόπιν υποβολής μηνύσεως κατά του πρώτου Εισαγγελέα από την συνήγορο υπεράσπισης του Αρτέμη Σώρρα, αποφάνθηκε για το αυτονόητο, ότι η ουσία του ζητήματος έχει ήδη κριθεί θετικά για τον Αρτέμη Σώρρα, και επομένως η υπόθεση δεν μπορεί να ξαναδικαστεί κηρύσσοντας απαράδεκτη την ποινική δίωξη.

Στο Δικαστήριο παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, προς ηθική συμπαράσταση, που απεχώρησε ειρηνικά και με ικανοποίηση για την δικαίωση του Αρτέμη Σώρρα και της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ από την Δικαιοσύνη».