Στην Ελλάδα επέστρεψαν 81 από τους 149 Έλληνες οι οποίοι βρίσκονταν στο Ισραήλ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πηγή Φώτο: lifo.gr

Με προγραμματισμένη πτήση της «El Al» κατάφεραν να φτάσουν στην Ελλάδα σώοι και αβλαβείς σήμερα τα ξημερώματα στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών, «Ελευθέριος Βενιζέλος» 81 από τους 149 Έλληνες που βρίσκονταν στο Ισραήλ. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφεραν ότι άκουγαν εκρήξεις και πυροβολισμούς κατά την διάρκεια της πτήσης από την Ιεριχώ στη Βηθλεέμ.

Ανέφεραν συγκεκριμένα:

«Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα, ο κόσμος είναι “κουμπωμένος”. Δραματικές στιγμέςΠαρακολουθούσαμε από το internet αλλά και από τα δικά μας τα κανάλια. Όλες οι καταστροφές έγιναν στον νότο. Στο αεροδρόμιο άκουγα ότι έγιναν πυραυλικές επιθέσεις» ανέφερε άνδρας που επέστρεψε από το Ισραήλ.

Γυναίκα ανέφερε: «Ήμαστε στην Ιεριχώ. Θα επιστρέφαμε στις 15 του μήνα, αλλά ήρθαμε νωρίτερα. Καθώς πηγαίναμε στα προσκυνήματα, μας είπε ο αρχηγός του γκρουπ ότι αυτό κι αυτό συνέβη και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Μας άλλαξε το ξενοδοχείο». 

Επίσης άνδρας επισήμανε: «ήμαστε στη Βηθλεέμ και χθες πήγαμε στην Ιεριχώ γιατί ήταν πιο ασφαλές. Πήραμε εντολή και γυρίσαμε εκεί που μέναμε, και άρον-άρον το μεσημέρι μας πήραν και πήγαμε στο αεροδρόμιο», στη συνέχεια συμπλήρωσε, «είδαμε οδοφράγματα. Πολύς κόσμος ήταν στα σημεία ελέγχου. Χθες ακούσαμε πυροβολισμούς. Όλοι ανησυχήσαμε, κάναμε τον σταυρό μας και ήρθαμε».

Ορισμένοι Έλληνες είχαν πάει για προσκύνημα στους Αγίους Τόπους κανονικά θα επέστρεφαν εχθές, λόγω του πολέμου όμως ο προγραμματισμός άλλαξε.

Ιερέας που βρίσκονταν στο Ισραήλ και μέλος του γκρουπ δήλωσε: «Ήμαστε 8 ημέρες στη Βηθλεέμ για προσκύνημα. Τα πράγματα ήταν πολύ ήρεμα. Δεν μας ενόχλησε κανείς. Ήταν να πετάξουμε από το Τελ Αβίβ, αλλά ακυρώθηκαν οι πτήσεις. Ηρεμία υπήρχε και στην Ιεριχώ και στη Βηθλεέμ». Αργότερα μία γυναίκα είπε, «είχαμε εγκλωβιστεί στην Ιεριχώ. Προσπαθήσαμε να διακωμωδήσουμε τις καταστάσεις. Υπήρχε μεγάλη αγωνία. Όταν φύγαμε από την Ιεριχώ, μάθαμε ότι είχαν γίνει βομβαρδισμοί. Υπήρχε έντονη φοβία».

Πηγή βίντεο: OPEN

Πηγή: lifo.gr