Καλαμάτα: Το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας συνήλθε στην 1η/2024, ειδική συνεδρίασή του, την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18:00, στο ιστορικό Δημαρχείο, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Δημοτικής Επιτροπής. Της συνεδρίασης προήδρευσε ο πλειοψηφών Δημοτικός Σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού «δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας», Δημήτριος Μαστραγγελόπουλος.

Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2024 Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ»

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, μιλώντας εισαγωγικά προς το Σώμα, ανέφερε τα εξής:

«Εύχομαι μια καλή και γόνιμη θητεία. Ας είναι το 2024 η αφετηρία για τα καλύτερα που έχουμε μπροστά μας.Να είστε βέβαιοι, ότι τα χρόνια που ακολουθούν θα κληθούμε ως Δημοτικό Συμβούλιο να ανταποκριθούμε σε σημαντικές προκλήσεις για την ανάπτυξη και την πρόοδο του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και για την ευημερία των συμπολιτών μας.

Χρέος μας να οδηγήσουμε την περιοχή μας στην νέα εποχή. Οι στόχοι έχουν τεθεί. Και δεν είναι μόνο οι υποδομές και τα έργα θωράκισης των περιοχών μας. Είναι η εικόνα της Πόλης η εξωστρέφεια η προσέλκυση επενδύσεων. Είναι τα έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας (καθαριότητα πράσινο συντήρηση υποδομών) αλλά και οι ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες και αναφέρομαι στην ψηφιακή μετεξέλιξη, στον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών μας, ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες και καλές πρακτικές που θα μας δώσουν μεγαλύτερη ώθηση. Είναι και η ανάγκη υλοποίησης πολιτικών, φιλικών προς το περιβάλλον, στους τομείς της πολιτικής προστασίας από τη μία, αλλά και στους τομείς που συνδέονται με την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει ως Καλαμάτα μέσω της συμμετοχής  μας στο δίκτυο των 100 έξυπνων και κλιματικά ουδέτερων πόλεων της Ε.Ε έως το 2030.

414926190 843317811135400 6451967258990174654 n

Για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους, καλούμαστε  ως Αυτοδιοίκηση και ως αυτοδιοικητικοί να υπηρετήσουμε τους πολίτες και τις περιοχές μας, με πίστη, αφοσίωση, αλλά και με πολύ δουλειά.

Προφανώς, η εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού μας Συμβουλίου, η σύνθεση απόψεων εντός αυτού και η συνεργασία στα μείζονα ζητήματα αποτελούν και θα αποτελούν σε κάθε Αυτοδιοικητική περίοδο το ζητούμενο.

Άλλωστε, το Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί το κυρίαρχο πολιτικό όργανο για το Δήμο μας, τον μεγαλύτερο Δήμο της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την βαρύτητα που έχει αυτό στις αποφάσεις που λαμβάνονται εδώ.

Υπό αυτή την έννοια είναι σημαντική η λειτουργία του Συλλογικού μας Οργάνου, όπως και όλων των συμβουλίων και επιτροπών που θα συσταθούν. Μία λειτουργία που οφείλουμε να τη διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο. Με λόγο ευπρεπή και τεκμηριωμένο -κάτι που χαρακτηρίζει διαχρονικά το Σώμα-, ακόμα και σε εποχές όπου οι συγκλίσεις ήταν δύσκολο να επιτευχθούν

Σε αυτή την κατεύθυνση, η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, της πλειοψηφίας του Σώματος, για τη θέση του Προέδρου είναι ο Αναστάσιος Ηλιόπουλος και καλώ τα μέλη της πλειοψηφίας αλλά και του Δ.Σ να αποδεχθούν την πρότασή μου και να υπερψηφίσουν αυτή».

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Σε κλίμα συναίνεσης, μετά την ανάδειξη των υποψηφίων, διεξήχθη φανερή ψηφοφορία, βάσει της οποίας διαμορφώθηκε το νέο Προεδρείο ως εξής:

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέγεται ο κ. Ηλιόπουλος Αναστάσιος, ο οποίος έλαβε 31 θετικές ψήφους.

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέγεται ο κ. Τσαπόγας Κωνσταντίνος, ο οποίος έλαβε 31 θετικές ψήφους.

Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέγεται η κα Καμπουγέρη Γεωργία, η οποία έλαβε 31 θετικές ψήφους.

Οι σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» δήλωσαν ΛΕΥΚΗ ψήφο και για τις τρεις θέσεις του Προεδρείου.

416122731 843317737802074 3159901692197134315 n

Στην πρώτη του τοποθέτηση, ο νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. Αναστάσιος Ηλιόπουλος ανέφερε: «Θα προσπαθήσω και θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας. Θα προσπαθήσω για την άψογη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, την πιστή τήρηση του Κανονισμού Λειτουργίας του, και την ταχεία προώθηση και ψήφιση των θεμάτων προς όφελος όλων των συνδημοτών μας. Προσβλέπω σε μια καλή συνεργασία. Θα είμαι ο πρόεδρος όλων σας».

416123746 843317907802057 8913015799775471386 n

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, απευθυνόμενος στο νέο Προεδρείο, ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους και -μεταξύ άλλων- τόνισε: «Διαχρονικά το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, έχει ευτυχίσει, να έχει καλούς Προέδρους. Αιρετούς που με αντικειμενικότητα, πραότητα και δικαιοσύνη, λειτούργησαν, υπηρετώντας το Δήμο Καλαμάτας και συμβάλλοντας στο να ληφθούν ορθές αποφάσεις. Γνωρίζουμε όλοι ότι ο ρόλος τους δεν είναι εύκολος. Δεσμευόμαστε ωστόσο, ως Δημοτική Αρχή ότι θα βοηθήσουμε το Προεδρείο στο έργο του, προκειμένου το Δημοτικό μας Συμβούλιο να διατηρήσει την ποιότητα που το χαρακτηρίζει. Είναι βέβαιο ότι στη διάρκεια της θητείας θα υπάρξουν και στιγμές όπου θα απαιτηθεί μια μεγαλύτερη προσπάθεια για την επίτευξη συνεννόησης, είμαι και είμαστε όμως βέβαιοι ότι θα έχουμε με τη βοήθεια όλων μια καλή δημοτική περίοδο. Καλές αποφάσεις, επ’ ωφελεία του Δήμου και των δημοτών μας».

414938394 843317841135397 4725686166990808827 n

ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Κατόπιν, το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στη διαδικασία εκλογής των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Δημοτικής Επιτροπής.

Ύστερα από μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη, εξελέγησαν:

Τακτικά Μέλη της Δημοτικής Επιτροπής

Από την παράταξη του Δημάρχου οι κ.κ.

Κουτραφούρης Βασίλειος (έλαβε 15 ψήφους)

Κουμάντου Παναγιώτα (Πιπίνα) (έλαβε 15 ψήφους)

Καραγιάννης Ανδρέας (έλαβε 15 ψήφους)

Μαρινάκης Σαράντος (έλαβε 15 ψήφους)

Φάβας Γεώργιος (έλαβε 15 ψήφους)

Από τις παρατάξεις των μειοψηφιών οι κ.κ.

Τζαμουράνης Βασίλειος (έλαβε 11 ψήφους)

Χανδρινός Σπυρίδων (έλαβε 6 ψήφους)

Οικονομάκος Δημήτριος (έλαβε 5 ψήφους)

Αναπληρωματικά Μέλη της Δημοτικής Επιτροπής

Από την παράταξη του Δημάρχου οι κ.κ.

Σκοπετέας Αναστάσιος (έλαβε 6 ψήφους)

Αγγελή Μαρία (έλαβε 6 ψήφους)

Μαστραγγελόπουλος Δημήτριος (έλαβε 6 ψήφους)

Παπαευσταθίου Βασίλειος (έλαβε 6 ψήφους)

Από τις παρατάξεις των μειοψηφιών οι κ.κ.

Κούβελα Κάτσαρη Ευγενία (έλαβε 4 ψήφους)

Φαββατάς Δημήτριος (έλαβε 3 ψήφους)

Τσιγαρίδης Αθανάσιος (έλαβε 3 ψήφους)

Καντζιλιέρη Χριστίνα Ελευθερία (έλαβε 2 ψήφους)