Κορωνοϊός – ειδήσεις: Οι σημερινές εξελίξεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

21:15 –  Με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, o Στέλιος Πέτσας γνωστοποίησε πως η σύζυγός του είναι θετική στον κορωνοϊό. Ο ίδιος τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ ανακοίνωσε ότι η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών θα γίνεται εξ’ αποστάσεως με τη χρήση της τεχνολογίας.

18:31 – Κατακόρυφη αύξηση παρουσίασαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, από χθες έως σήμερα επιβεβαιώθηκε πως ο κορονοϊός Covid-19 έχει μολύνει ακόμα 73 ανθρώπους. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 190.

18:04 – Τα οκτώ μέτρα Σταϊκούρα για την πραγματική οικονομία – Τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έλαβαν «συνεκτικές πρωτοβουλίες προκειμένου να αμβλυνθούν οι σημαντικές συνέπειες της εξάπλωσης του κορονοϊού στην πραγματική οικονομία και να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή». Επιπλέον κλείνουν εμπορικά κέντρα, καφέ, μπαρ, καφετέριες, εστίαση εκτός delivery και take away, βιβλιοθήκες, κέντρα αισθητικής, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι και κλειστοί αθλητικοί χώροι. Ανοιχτά μόνο τα καταστήματα τροφίμων, φούρνοι, ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας και τα φαρμακεία.

15:52 – Παράταση των αιτημάτων για την Ειδική Αγωγή – Αναστέλλεται η υποβολή αιτήσεων για γυαλιά

15:10 –  Νέες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ: «Έχετε ήπια συμπτώματα ίωσης; ΜΗΝ πηγαίνετε στα νοσοκομεία – ΜΗΝ τηλεφωνείτε στον ΕΟΔΥ»

13:02 – Τι λέει ο ΕΦΕΤ για την ασφάλεια των τροφίμων – Τι να προσέχετε σε αγορές και χειρισμό τροφών

14:17 – «Μένουμε στο σπίτι» συστήνει Υπουργείο Υγείας και Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

12:15 – Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών καθηγητής Πέτρος Σφηκάκης, ο οποίος μίλησε για την περιπέτειά του με τη διάγνωση της νόσου.

11:26 – Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε στρατιωτικός γιατρός παθολόγος, που υπηρετεί στο Νοσοκομειακό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ), βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

11:13 – Ένας Γερμανός καθηγητής από το εξωτερικό, είναι το τρίτο θετικό κρούσμα που επιβεβαιώνεται στην Κρήτη.

11:05 – Πανεπιστημιακός καθηγητής το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στα Τρίκαλα.

10:42 – Έναν γιατρό και δύο ακόμα νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου Καστοριάς μόλυνε ο κορονοϊός με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Δυτική Μακεδονία να αυξάνονται. Ο αριθμός τους στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας ανέρχεται πλέον σε 10.

09:56 – Η Ελλάδα -με 117 κρούσματα- βρίσκεται στην 25η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών, όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα περιστατικά λοίμωξης με τον ιό SARS-CoV 2, που προκαλεί τη νόσο Covid-19. Την πρώτη δεκάδα αποτελούν η Κίνα (80.814), η Ιταλία (15.113), το Ιράν (10.075), η Νότια Κορέα (9.979), η Ισπανία (3.146), η Γαλλία (2.876), η Γερμανία (2.745), οι ΗΠΑ (1.762), η Ελβετία (868) και η Νορβηγία (800).

09:10 – Την αναστολή των παραστάσεών του σε όλες τις σκηνές του, από χθες (12 Μαρτίου) και για τις επόμενες 15 ημέρες, ως έκτακτο μέτρο που λαμβάνεται προληπτικά κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, ανακοίνωσε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ).

08:00 – Γιατί δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα πόσα είναι τα πραγματικά κρούσματα στην Ελλάδα –Τι είπε σε ανακοινώσεις του ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

 

Πηγή