Κορωνοϊός – ειδήσεις: Οι σημερινές εξελίξεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

18:53 – Αυξήθηκαν κατά 18 τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, φτάνοντας τα 117, όμως, υπάρχει και κάτι ευχάριστο: έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, η μητέρα με το παιδάκι, που ταυτοποιήθηκαν ως τα δύο πρώτα κρούσματα του ιού στη χώρα.

18:25 – Ανακοινώθηκε η αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, των γυμναστηρίων, των κέντρων διασκέδασης, των χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, δημόσιων και ιδιωτικών των θεάτρων και των κινηματογράφων αλλά και των παιδότοπων για τις επόμενες 15 ημέρες.

16:15 – Με εντολή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) οι Διοικητές των νοσοκομείων των Αθηνών υποχρεώνονται να παραχωρήσουν τουλάχιστον 10 κρεβάτια από κάθε νοσοκομείο, για νοσηλείες ασθενών με τη νόσο COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Οι ασθενείς θα μεταφερθούν ακόμα και σε ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες αναμένεται να επιταχθούν με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει ψηφίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

14:38 – Κρούσμα του κορωνοϊού στην ΕΡΤ – Με ανακοίνωση η ΕΡΤ ενημερώνει πως εργαζόμενός της βρέθηκε θετικός στη νόσο COVID-19. Με μάσκες οι εργαζόμενοι στο ραδιομέγαρο.

12:42 – Δραματική έκκληση σε νοσηλευτές και πληρώματα ασθενοφόρων από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια να υποβάλλουν αιτήσεις για να καλυφθούν οι κενές θέσεις στο δημόσιο σύστημα υγείας και το ΕΣΥ, το οποίο τίθεται στη πρώτη γραμμή μάχης για την αντιμετώπιση της κρίσης με τον κορωνοϊό.

12:43 – Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τα νέα μέτρα, προβλέπεται αναβολή των συνεδριάσεων υγειονομικών επιτροπών ΚΕ.Π.Α. (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020.

12:15 – Αναστάτωση στο Ηράκλειο Κρήτης, από το πρώτο κρούσμα του ιού στο νησί. Ο 45χρονος λογιστής που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, είχε επισκεφθεί τη ΔΟΥ Ηρακλείου, η οποία έκλεισε για απολύμανση. Ιχνηλατούνται οι επαφές του.

10:26 – Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με όλα τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους γονείς τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά λόγω του κορονοϊού.

07:22 – Αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Λήμνου από τη 01:30 τα ξημερώματα παραμένει το Blue Star Μύκονος. Αιτία ένα ύποπτο κρούσμα κορονοϊού και το μπάχαλο που ακολούθησε, αφού όχι μόνο το πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι του (ενώ είχε απομακρυνθεί ο εργαζόμενος με τα ύποπτα συμπτώματα) αλλά όταν έφτασε στη Λήμνο σε κάποιος επετράπη (!) να κατέβουν!

06:58 – Έχασε τη μάχη με τη φοβερή νόσο COVID-19, 0 67χρονος άνδρας, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί στις 4 Μαρτίου ως το 9ο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ο 67χρονος νοσηλευόταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης μετά την επιστροφή του από ταξίδι στην Αίγυπτο και το Ισραήλ.

Πηγή