Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Συνοπτικά όλες οι εξελίξεις της ημέρας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

23:22 – Τη λειτουργία τετραψήφιου αριθμού από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη νόσο COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

19:15 – Επιτήδειοι υποδύονται υπαλλήλους του ΕΟΔΥ και προσπαθούν να εισβάλλουν σε σπίτια – Καταγγελίες στην ΕΛΑΣ – “Δεν υπάρχουν κλιμάκια που ΕΟΔΥ που ενημερώνουν πόρτα-πόρτα”, διευκρινίζει το Υπουργείο Υγείας

17:45 – Ξεπέρασε τα 100.000 τα κρούσματα ο κορωνοϊός σε όλο τον πλανήτη

17:35 – Επιβεβαιωμένο κρούσμα κηδεμόνα μικρού μαθητή κλείνει το 9ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης και το ΚΑΠΗ της ίδιας περιοχής. Πρόκειται για τη γιαγιά του μικρού παιδιού, που βρέθηκε στο ίδιο αεροπλάνο με τους ταξιδιώτες της Αμαλιάδας που επέστρεφαν από τους Αγίους Τόπους. Το κρούσμα είναι εντός των 45 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που υπάρχουν στη χώρα μας. “Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών της ηλικιωμένης γυναίκας για τυχόν άλλα κρούσματα”, αναφέρει ο Δήμαρχος της πόλης.

15: 35 – «Να εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες κι όχι τα fake news», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ. Πρότεινε τη δημιουργίας on line πλατφόρμας για την καταγραφή των πανευρωπαϊκών ελλείψεων.

14:44 – ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ. Δεκατέσσερα νέα περιστατικά του κορωνοϊού εντοπίστηκαν από την ιχνηλάτηση του πληθυσμού στην νότια Πελοπόννησο (ταξιδιώτες στους Αγίους Τόπους). Στα 45 τα κρούσματα του ιού στην Ελλάδα. Παράταση των μέτρων προστασίας στους νομούς Αχαϊας, Ηλείας και Ζακύνθου μέχρι νεωτέρας. Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του 67χρονου που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου

11:05 – Έκτακτο συμβούλιο Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε ΕΔΩ

10:44 – Συνεδριάζει στο Υπουργείο Υγείας η Επιτροπή Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες

Πηγή