Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Συνοπτικά όλες οι εξελίξεις της ημέρας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

17:15 – ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ – Ακόμη 11 κρούσματα του κορωνοϊού (σύνολο 84) ανακοινώθηκαν από τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Τέσσερα εξ αυτών χωρίς γνωστή συσχέτιση με άλλο κρούσμα του ιού. Ανήσυχοι είναι οι επιστήμονες, καθώς αναμένουν αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες δύο εβδομάδες. Μέτρα εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, μεταξύ άλλων, να περιοριστούν στο σπίτι.

14:00 – Συνεδριάζει στο Υπουργείο Υγείας, η Επιτροπή Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου για το νέο κορωνοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα

12:22 – Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν σύμφωνα με το patrisnews.gr οι καταγγελίες του δημάρχου Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλου ότι συγγενείς και πρόσωπα που σχετίζονται με τους ασθενείς που επέστρεψαν από τους Αγίους Τόπους κυκλοφορούν αμέριμνοι παρά τον κορωνοϊό  παρά το γεγονός ότι τους έχει δοθεί οδηγία να παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό και να αποφεύγουν τις επαφές με τρίτα πρόσωπα.

07:02 – Έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση των υγειονομικών μονάδων σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, λαμβάνει στη Δυτική Πελοπόννησο το Υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ. Η απόφαση ελήφθη ενόψει πιθανής αύξησης ασθενών με τη νόσο COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.