Μεσσηνίας Χρυσόστομος : “Δεν μπορεί η Παιδεία και η Γνώση να ικανοποιούν απόψεις δικαιωματισμού και ιδεοληψίας”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία πλήθους εκπαιδευτικών και μαθητών τιμήθηκε η μνήμη των Μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Κατά την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Παμμεγέθη Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας και κατά τη διάρκεια αυτής, τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του ευσεβούς νέου Νικολάου Τζώρτζη. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Τιμόθεος Μπινίσκος, ο Πρωτοπρ. Σωτήριος Ντίπ και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κηρύττοντας τον θείο λόγο αναφέρθηκε στην αξία της Παιδείας και της Γνώσεως, μια αξία που τους αναγνώριζαν οι Τρεις Ιεράρχες και που όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Σεβασμιώτατος“ δεν μπορεί η Παιδεία και η Γνώση να ικανοποιούν απόψεις δικαιωματισμού και ιδεοληψίας. Η Παιδεία μεταμορφώνει τον άνθρωπο και τον καθιστά μια προσωπικότητα ψυχοσωματικά ολοκληρωμένη και τον θέτει στο στίβο της ζωής χρήσιμο για την κοινωνία και τους συνανθρώπους του”και κάλεσε όλους όσους βρίσκονται στο λήθαργο του δικαιωματισμού και της ιδεοληψίας να αφυπνισθούν και να καταλάβουν τα λάθη τα οποία κάνουν, διότι θα οδηγήσουν σε διάσπαση την κοινωνία και θα διαταράξουν την κοινωνική  συνοχή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Αρτοκλασία υπέρ υγείας και προόδου των μαθητών και των εκπαιδευτικών, με την παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχου Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλου, των Αντιδημάρχων κ. Γεωργίου Φάββα, Πιπίνας Κουμάντου και Αναστ. Σκοπετέα, των Διευθυντών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και του Προέδρου της Κοινότητας  Καλαμάτας κ.Παν. Λύρα, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Διευθύντρια του 4ου Δημ. Σχολείου Καλαμάτας κ. Ελένη Πάλλη.