Ναυάγιο στην Πύλο – Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πρωτοφανής κινητοποίηση στο λιμάνι της Καλαμάτας με δεκάδες ασθενοφόρα, 2 ειδικές μονάδες Ιατρικής Καταστροφών, δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και εθελοντικές οργανώσεις προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των φορέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σκάφος που βυθίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, μετέφερε τους μετανάστες από το Τομπρούκ της Λιβύης με πλώρη για τις Ιταλικές ακτές. Στην περιοχή που έλαβε χώρα το ναυάγιο βρίσκονται είδη 1 Ναυαγοσωστικό σκάφος, 2 περιπολικά, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV της FRONTEX, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και 7 παραπλέοντα πλοία.

Μετά τις 11:37 έφτασε στο λιμάνι το σκάφος Mayan Queen IV, που μετέφερε περίπου 100 διασωθέντες, και ξεκίνησε η διαδικασία ταυτοποίησης και καταγραφής των ναυαγών.

Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί φτάνουν τους 78, βέβαια υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες για την αύξησή τους τις επόμενες ώρες. Πέρα από το Νοσοκομείο Καλαμάτας σε συναγερμό έχει τεθεί το Νοσοκομείο Λακωνίας, το Νοσοκομείο Αρκαδίας και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο επιχειρούν 45 διασώστες, ενώ στο ΕΚΑΒ έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες. Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 29 μετανάστες.