Ξεκίνησαν οι επισκέψεις μαθητών γυμνασίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με μαθητές και μαθήτριες δύο σχολείων της Μεσσηνίας -των γυμνασίων Μελιγαλά και Θουρίας, συγκεκριμένα- ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 13 Νοεμβρίου η σειρά προγραμματισμένων επισκέψεων γυμνασιόπαιδων από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες στη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, στην Παλαιόχουνη της Αρκαδίας, τις οποίες διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στόχος των επισκέψεων και των ξεναγήσεων -η σειρά των οποίων θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη 21 Νοεμβρίου- είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες γυμνασίων από τις 5 Π.Ε. να δουν από κοντά και να ενημερωθούν, από στελέχη της πιο πάνω μονάδας, πώς αυτή λειτουργεί και πώς γίνεται η διαχείριση των σκουπιδιών.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος ήταν παρών κατά τη σημερινή επίσκεψη των δύο σχολείων της Μεσσηνίας στην μονάδα διαχείρισης στην Παλαιόχουνη, στη συνάντηση που είχε με τους μαθητές αναφέρθηκε στον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας γενικότερα, καλώντας τους “να διαδώσουν στους μεγαλύτερους το μήνυμα σχετικά με την μεγάλη σημασία που έχει η ανακύκλωση”.

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων σχολείων από τις 5 Π.Ε. στη μονάδα διαχείρισης της Παλαιόχουνης, που διοργανώνει η Περιφέρεια, αύριο Τρίτη 14 Νοεμβρίου θα μεταβούν εκεί το Γυμνάσιο Βλαχιώτη από τη Λακωνία και το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, μεθαύριο Τετάρτη 15 του μήνα το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου το Γυμνάσιο Μεγαλόπολης, την ερχόμενη Δευτέρα 20 του μήνα το 1ο Γυμνάσιο Αργους και ο κύκλος των επισκέψεων σχολείων θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 21 Νοεμβρίου με το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου.

Συγκεκριμένα, την μονάδα στην Παλαιόχουνη θα επισκεφθούν μαθητές και μαθήτριες από τρία γυμνάσια της Μεσσηνίας, δύο της Αργολίδας κι από ένα της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Λακωνίας.