Ορκωμοσία Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης η ορκωμοσία του Νέου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και των νέων περιφερειακών συμβούλων.Στην τελετή ορκωμοσίας την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ενώ στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης βρέθηκε επίσης ο υφυπουργός υγείας Βασίλειος Κοντοζαμάνης, Μητροπολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, βουλευτές, εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας της Πελοποννήσου και των σωμάτων ασφαλείας, πλήθος αυτοδιοικητικών απ’ όλη την Περιφέρεια καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων .

Στην τελετή χοροστάτησε Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος. Στο χαιρετισμό του ο μητροπολίτης αφού συνεχάρη τον Παναγιώτη Νίκα ανέφερε μεταξύ άλλων: “Ευχόμαστε να επιτύχει στο διάστημα της εξουσίας του και να ωφελήσει το λαό μας με έργα αγαθά. Για να γίνει όμως η ευχή μας πραγματικότητα κε Περιφερειάρχα πρέπει να έχετε υπόψη σας δύο πράγματα. Το πρώτον ότι η Πελοπόννησος είναι 99%, αν όχι 100% ορθόδοξοι χριστιανοί και ένας από αυτούς είστε και εσείς, άρα οφείλετε να έχετε πίστη στον Ιησού Χριστό. Και το δεύτερο είναι εκείνο που οι πατέρες μας οι αρχαίοι Έλληνες έθεσαν ενώπιον των αρχόντων, ότι θα κυβερνάτε ανθρώπους, ότι πρέπει να κυβερνάτε κατά τους νόμους και τελευταία ότι δε θα κυβερνάτε συνεχώς. Οι τετραετίες τελειώνουν γρήγορα και πολλές φορές μάλιστα δεν ολοκληρώνονται. Έχοντας λοιπόν υπόψη σας όλα αυτά τότε θα επιτύχετε στον αγώνα σας, θα ωφελήσετε το τόπο μας και θα γράψετε το όνομά σας στην ιστορία με καλά γράμματα”.

Στην συνέχεια δόθηκε πολιτικός όρκος από μερίδα περιφερειακών συμβούλων.

Πριν την ομιλία του περιφερειάρχη δημιουργήθηκε ένταση καθώς ο εκλεγμένος με την “Ανταρσία στο Μωριά Συμπόρευση για την ανατροπή” Παναγιώτης Κάτσαρης θέλησε να ορκιστεί με δικό του όρκο όπως αποφάσισαν να κάνουν στις ορκωμοσίες τα μέλη της Ανταρσίας. Παρά την προτροπή του Παναγιώτη Νίκα να γίνει στη συνέχεια αυτό, ο Παναγιώτης Κάτσαρης εν μέσω φωνών και γιουχαϊσμάτων συνέχισε.     Καταχειροκροτήθηκε ο Παναγιώτης Νίκας όταν είπε “Η ανοχή είναι πολύ μεγάλη αρετή και κύριο στοιχείο της δημοκρατίας μας” κατά την έναρξη της ομιλίας του αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την ενέργεια του Παναγιώτη Κάτσαρη. Στη συνέχεια της ομιλίας του αφού ευχαρίστησε όλους όσους τον στήριξαν και τον τίμησαν με την ψήφο τους, τόνισε: «Θα είμαι δίπλα σας να το θυμάστε. Μας ενώνει ο κοινός αγώνας για την αναβάθμιση της Πελοποννήσου. Σας ευχαριστώ θερμά για την στήριξη σας. Υποσχόμαστε πως θα ανταποδώσουμε την αγάπη με τον λόγο και το έργο μας». Ακολούθως ο περιφερειάρχης έδωσε τις βασικές γραμμές πάνω στις οποίες θα βαδίσει και τις προτεραιότητες της νέας Περιφερειακής Αρχής και για τις οποίες απαιτείται συνεργασία όλων των παρατάξεων, των δημάρχων, των βουλευτών καθώς και της κυβέρνησης. Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: “Εκ μέρους του Πρωθυπουργού κου Μητσοτάκη και του υπουργού Εσωτερικών κου Θεοδωρικάκου, παρακαλώ δεχθείτε τις ευχές τους για μια παραγωγική και γόνιμη θητεία η οποία θα πρέπει να έχει ως σκοπό και το ξέρετε όλοι σας καλύτερα από εμένα την ανάδειξη της Πελοποννήσου στη θέση που πραγματικά της αξίζει”.Αμέσως μετά ακολούθησε η υπογραφή του πρακτικού ορκωμοσίας από τον περιφερειάρχη και τους περιφερειακούς συμβούλους.