Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος παραβρέθηκε σε αγιασμούς σχολείων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε αγιασμούς σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παραβρέθηκε σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ευχόμενος καλή σχολική χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αρχικά επισκέφτηκε το 4ο Νηπιαγωγείο Μεσσήνης, το οποίο στεγάζεται φέτος στο καινούργιο κτίριο που κατασκευάστηκε πλησίον του 2ου Νηπιαγωγείου και μοιράστηκε με τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα τη χαρά της πρώτης μέρας στο νέο σύγχρονο κτίριο. Στον χαιρετισμό του μετά τον αγιασμό τόνισε πως προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η κάλυψη των αναγκών σχολικής στέγης γι’ αυτό κίνησε τις διαδικασίες για τη δημιουργία του σύγχρονου νηπιαγωγείου, που από σήμερα, πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, θα φιλοξενεί τα νήπια. Ευχήθηκε τέλος στα παιδιά και τις νηπιαγωγούς να απολαύσουν μία δημιουργική χρονιά στο νέο σχολικό συγκρότημα και διαβεβαίωσε τους γονείς ότι η μέριμνά του είναι οι μαθητές όλων των βαθμίδων.

Στη συνέχεια βρέθηκε στον αγιασμό του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου Μεσσήνης, όπου ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τονίζοντας κυρίως στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου ότι η φετινή θα είναι μία ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά η οποία με συστηματική μελέτη θα αποδώσει καρπούς. Ευχήθηκε καλή αρχή στους νέους διευθυντές των σχολείων, Παναγιώτη Χρόνη του ΓΕΛ και Θεόδωρο Ζευγίτη του ΕΠΑΛ, αναφέροντας επίσης ότι θα θεσπιστεί φέτος χρηματικό έπαθλο και για τους μαθητές ειδικοτήτων του ΕΠΑΛ που αρίστευσαν στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2023.