Ο Δήμος Τριφυλίας επιταχύνει τις διαδικασίες για τα επικίνδυνα κτίρια στην Κυπαρισσία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για επικίνδυνα κτίρια που αποτελούν πρόβλημα σε γειτονιές της Κυπαρισσίας επιφυλάσσει ο Δήμος καθώς ως γνωστόν τέτοια παλιά οικήματα υπάρχουν κυρίως στην ιστορική Άνω Πόλη μαζί με τους περίτεχνους δρόμους και σοκάκια αλλά και σε κεντρικά σημεία στις παρυφές της πόλης.

Να σημειώσουμε ότι ένα αίτημα της κίνησης πολιτών ήταν η απομάκρυνση τέτοιων κτιρίων με την άδεια της πολεοδομίας η οποία υπάγεται στο Δήμο με ενημέρωση των ενδιαφερόμενων, έχοντας ως βασικό στόχο την προστασία των πολιτών.

Έτσι μηχανήματα του Δήμου προχώρησαν στην κατεδάφιση ετοιμόρροπου κτίσματος στην πάνω πόλη της Κυπαρισσίας προς άρση της επικινδυνότητας παρουσία υπαλλήλων του Δήμου αλλά και της δημοτικής αρχής.

Αυτό που επείγει πάντως είναι να γίνουν παρεμβάσεις τόσο στο κτίριο που υπάρχει στο δρόμο προς το 2ο Δημοτικό σχολείο όπου διέρχονται μαθητές, ενώ πρέπει να απομακρυνθεί και το περίπτερο που υπάρχει στην νότια πλευρά της κεντρικής πλατείας της πόλης που έχει σπασμένα τζάμια.

Ο Δήμος σύμφωνα με πληροφορίες θα επιταχύνει τις διαδικασίες ώστε να ελαχιστοποιηθούν ανάλογα προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ