Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην 20ή γιορτή σύκου, στον Πολύλοφο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την ανάγκη να υπάρξει εθνική πολιτική για την στήριξη και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και των ανθρώπων της υπαίθρου επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στον χαιρετισμό του κατά την 20ή γιορτή σύκου, στον Πολύλοφο Μεσσηνίας, το βράδυ σήμερα Παρασκευή 18 Αυγούστου.

Μιλώντας ο Π. Νίκας στην εν λόγω εκδήλωση -η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας, που συνέδραμε οικονομικά με περίπου 6.000 ευρώ- την χαρακτήρισε ως “μια μεγάλη αγροτική πανελλαδική έκθεση προβολής ενός σημαντικού από την αρχαιότητα αγροτικού προϊόντος, το οποίο μέχρι και τα μέσα του προηγούμενου αιώνα στήριξε οικονομικά πολλές οικογένειες στη Μεσσηνία”, όπως σημείωσε.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι αν και η παραγωγή του σύκου έχει μειωθεί πλέον, παρ’ όλ’ αυτά εξακολουθεί να δίνει εισόδημα -“αρκεί να υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και υποδομές” τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι η Περιφέρεια στηρίζει και συνδράμει οικονομικά τις εκδηλώσεις που ως αντικείμενο έχουν την προβολή του πρωτογενούς τομέα και των προϊόντων του.