Πλημμύρισαν ιδιοκτησίες και καλλιέργειες στην Ελαία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απελπιστική είναι η κατάσταση στην περιοχή της Ελαίας καθώς από τις βροχοπτώσεις πλημμύρισαν περιοχές με ιδιοκτησίες κοντά στο φημισμένο δάσος της περιοχής, ενώ σε ένα κατάστημα εστίασης τα νερά παρά τις προσπάθειες λιμνάζουν προκαλώντας καταστροφές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δρόμοι πλημμύρισαν ενώ η περιοχή δεν έχει καν αποστραγγιστικά έργα και το μόνο που γλυτώνει είναι το χωμάτινο γήπεδο της περιοχής που έπαιζε κάποτε ο ΠΑΟ Καλονερού καθώς στο σημείο αυτό λόγω εδάφους το νερό διαφεύγει στην θάλασσα.

ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΠΕΝΕΒΗ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΉ ΑΛΛΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Τα νερά εισχώρησαν στο κατάστημα εστίασης που έχει περιβάλλον χώρο αναψυχής και στάθμευσης του κ. Βασίλη Κουφομιχάλη ο οποίος μας δήλωσε ότι “τα νερά μπήκαν στους χώρους του υπογείου και μέρος του ισόγειου καταστήματος και τους αποθηκευτικούς χώρους, ήρθε η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων τους οποίους ευχαριστώ θερμά, αλλά δυστυχώς παραμένουν τα νερά που έχουν σχηματίσει μικρές υδάτινες λίμνες” για να προσθέσει ότι “η περιοχή είναι απροστάτευτη για πολύ καιρό χωρίς ουσιαστικά έργα υποδομής, δεν υπάρχουν γράνες απορροής από τις καλλιέργειες με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται το νερό γύρω από την περιοχή η οποία θυμίζει λιμενολεκάνη” καταλήγοντας ότι “ήρθαν μηχανήματα του Δήμου για πρώτες επεμβάσεις αλλά η περιοχή απαιτεί συνολική αντιμετώπιση με αποστραγγιστικό έργο”.

Την περιοχή επισκέφθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας Άρης Σκλάβος ο οποίος χρόνια ζητά επέμβαση στην περιοχή μέσα από συγκεκριμένη μελέτη ώστε να προστατευθούν παραγωγοί και κάτοικοι.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ