Προεκλογικός εξορθολογισμός των δημοτικών τελών στην Τριφυλία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ολόκληρα χρόνια αποτελούσε απαίτηση τόσο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης όσο και πρότασης της Επιτροπής Διαβούλευσης η οποία έχει διακόψει την λειτουργία της, ο εξορθολογισμός των δημοτικών τελών στην επικράτεια του Δήμου με την Οικονομική επιτροπή να υλοποιεί μεγάλο μέρος του αιτήματος, μετά μάλιστα αποφάσεων του Δημοτικού συμβουλίου που χρονολογούνται από την εποχή της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Η απόφαση της Οικονομικής επιτροπής μιλά για ενιαία δημοτικά τέλη στην Κυπαρισσία, Φιλιατρά και Γαργαλιάνους τα οποία ανέρχονται στα 1,38 ευρώ το τετραγωνικό για τις οικίες και στα 2,25 ευρώ το τετραγωνικό για τα καταστήματα. Το…”μάρμαρο” μέχρι τώρα είχε υποστεί η έδρα του Δήμου καθώς είχε τα υψηλότερα δημοτικά τέλη που ήταν 1,67 ευρώ για κατοικίες και 2,65 ευρώ για επιχειρήσεις, αν και η παραπάνω μείωση κατά μέσο όρο δεν ξεπερνά το 10% σε όλες τις περιοχές. Μόνο τα Φιλιατρά είχαν με μηδαμινή σχεδόν απόκλιση της τιμές που θα εφαρμοστούν το 2019.

Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ…

Προς το παρόν πάντως υπάρχει η υπόσχεση ότι θα εξορθολογιστούν τα δημοτικά τέλη και στα κοινοτικά διαμερίσματα ώστε να μην υπάρξουν τεράστιες αποκλίσεις σε σχέση με το παρελθόν. Η Δημοτική ενότητα Κυπαρισσίας εξάλλουν πριμοδοτεί το ταμείο του Δήμου καθώς στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το ποσό ήταν πάνω από 408.000 ευρώ την ώρα που οι Γαργαλιάνοι πλήρωναν 338.000 ευρώ.

Είναι φανερό ότι προεκλογικός -μισός- μποναμάς αποτελεί από την Δημοτική αρχή η μείωση ορισμένων δημοτικών τελών καθώς επιχειρείται να αντιστραφεί το δυσάρεστο για την παράταξη της πλειοψηφίας, το αρνητικό κλίμα που επικρατεί και καταγράφεται σε όλες τις επιτροπές και κυρίως στο οικείο Δημοτικό συμβούλιο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ