Προετοιμασία ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την καινοτομία στις επιχειρήσεις, σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η διοργάνωση, μέσα στο φετινό καλοκαίρι, τριων ενημερωτικών εκδηλώσεων που θα απευθύνονται στις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου και θα αφορούν στην καινοτομία και στα “εργαλεία” που διαθέτει το νέο ΠΕΠ 2021 – 2027, συζητήθηκε -μεταξύ άλλων- σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα σήμερα, Τρίτη 4 Ιουλίου, στην Τρίπολη.

Στην εν λόγω σύσκεψη με αντικείμενο την εκκίνηση της διαδικασίας “επιχειρηματικής ανακάλυψης” στο πλαίσιο του νέου ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027, συμμετείχαν επίσης -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιμελητηρίων Πελοποννήσου Γιάννης Τρουπής πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ο πρόεδρος του ΠΣΕΚ (Περιφερειακό Συμβούλιο Ερευνας και Καινοτομίας) καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώργος Λέπουρας, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος).

Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, με τις πιο πάνω εκδηλώσεις που προγραμματίζονται να γίνουν στην Τρίπολη, την Κόρινθο και την Καλαμάτα και θα αποτελέσουν την επίσημη έναρξη της διαδικασίας “επιχειρηματικής ανακάλυψης” για την περίοδο 2021 – 2027, επιδιώκεται, μεταξύ άλλων, α) η ενεργοποίηση – ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων, β) η παρουσίαση των προτεραιοτήτων της περιόδου 2021 – 2027 για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και σταδιακά η ενημέρωση των εμπλεκομένων φορέων και των επιχειρηματιών, γ) η παρουσίαση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027, που με την εθνική συμμετοχή μπορεί να φθάσει μέχρι και 75 εκ ευρώ, δ) η ενημέρωση σχετικά με την διαδικασία “επιχειρηματικής ανακάλυψης” και πώς αυτή θα εξελιχθεί.

“Είναι διαπιστωμένο ότι ως Περιφέρεια υστερούμε στην καινοτομία και στις εκδηλώσεις αυτές θα πρέπει να καθίσταται απολύτως σαφές τι προσδιορίζεται ως καινοτομία και πώς αυτή μπορεί να υποστηριχθεί και χρηματοδοτηθεί.