Πυρκαγιά στα Καστέλλια Φωκίδας – Για εμπρησμό κάνουν λόγο οι κάτοικοι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
LamiaReport.gr

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 22:00 στην είσοδο του χωριού Καστέλλια στη Φωκίδα παίρνοντας μεγάλη διάσταση και καίγοντας ελαιοπερίβολα και αγροτική έκταση. Κάτοικοι του χωριού μόλις εντόπισαν την φωτιά έτρεξαν στο σημείο προσπαθώντας με ότι μέσα διέθεταν να περιορίσουν την φωτιά. Στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα από το Κλιμάκιο του Πολυδρόσου και ένα από την Άμφισσα.

«Οι πυροσβέστες κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια και κατάφεραν μέσα σε μια ώρα περίπου να οριοθετήσουν τη φωτιά και να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο…», είπε κάτοικος του χωριού στο LamiaReport.

Για εμπρησμό κάνουν λόγο οι κάτοικοι του χωριού συγκεκριμένα, «Είδαμε μηχανάκι να φεύγει και αμέσως μετά να ξεπηδάνε φλόγες», δήλωσε για τη φωτιά ένας κάτοικος της περιοχής της Φωκίδας στο lamiareport.gr.

«Πρόκειται για ξεκάθαρη περίπτωση εμπρησμού. Τα παιδιά που ήταν σε κοντινή απόσταση από το σημείο είδαν ένα μηχανάκι να απομακρύνεται βιαστικά και αμέσως μετά να ξεπηδούν φλόγες μέσα από τα χωράφια και τις ελιές….», είπε στο LamiaReport ένας άλλος κάτοικος από τα Καστέλλια.

Δείτε το βίντεο:

LamiaReport.gr
LamiaReport.gr
LamiaReport.gr

Πηγή: https://www.lamiareport.gr/index.php/topika/item/260871-pyrkagia-sta-kastellia-fokidas-deite-eikones