Π. Ε. Μεσσηνίας: Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021, και ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα “Π.Φωτέας” του Διοικητηρίου, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.), μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, με θέμα την ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού ενόψει της χειμερινής περιόδου 2021 –  2022. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε βάσει του γενικού σχεδίουτης Πολιτικής Προστασίας με την κωδική ονομασία «ΒΟΡΕΑΣ».

Συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, του Στρατού, της Αεροπορίας, του Λιμενικού, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας, της Δ/νσης Δασών Μεσσηνίας, του ΜΟΡΕΑ, του ΕΚΑΒ, των εθελοντικών οργανώσεων και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.

Αναλύθηκαν τα σχέδια των φορέων και οι δυνατότητες άμεσης αντιμετώπισης φαινομένων χιονόπτωσης και παγετού, καθώς και οι επιμέρους ενέργειες που έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει κάθε φορέας για να εξαλειφθούν τυχόν αρνητικά αποτελέσματα σε περίπτωση χιονοπτώσεων.

Από τις παραπάνω τοποθετήσεις διαπιστώθηκε η ετοιμότητα των υπηρεσιών και των μέσων που διατίθενται για τον παραπάνω σκοπό και καθορίστηκαν οι συνεργασίας που θα αναπτυχθούν για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία και με τηλεδιάσκεψη, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού.