Σταματήστε να πουλάτε όπλα στην Τουρκία – Ψήφισμα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένα ψήφισμα στην γνωστή πλατφόρμα Avaaz, το οποίο έχει ξεκινήσει από χθες, 15 Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη, έχει σκοπό να κινητοποιήσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο να πουν “όχι” στην Τουρκία και να την εμποδίσουν στην ουσία να πραγματοποιήσει ακόμη μία γενοκτονία, σαν αυτές των Ποντίων και των Αρμενίων, αυτή τη φορά στη Βόρεια Συρία με στόχο τους Κούρδους.

 

Το μήνυμα προς την Ε.Ε. και τις Η.Π.Α. είναι σαφές:

Σταματήστε να πουλάτε όπλα στην Τουρκία και επιβάλλεται σκληρότερες κυρώσεις.

 

Αναλυτικότερα, το μήνυμα που έχει σκοπό να παρακινήσει τους πολίτες όλου του κόσμου:

Τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στη Συρία. Στο πέρασμά τους σκοτώνουν παιδιά και ξεριζώνουν χιλιάδες οικογένειες απ΄ τα σπίτια τους.

Αλλά αν κινηθούμε γρήγορα και μαζικά, μπορούμε να βοηθήσουμε.

Ήδη οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκία, και ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες  αναστέλλουν τις πωλήσεις όπλων. Αλλά δεν φτάνει. Για να σταματήσουν οι επιθέσεις πρέπει να εντείνουμε την πίεση προς την Τουρκία.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντιούνται σε 24 ώρες και το Κογκρέσο των ΗΠΑ αμέσως μετά.

Βοήθησε να τους στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Σταματήστε να πουλάτε όπλα στην Τουρκία και ξεκινήστε επείγουσες διαπραγματεύσεις για την αποκατάσταση της ειρήνης. Όταν το ψήφισμα γίνει τεράστιο, το Avaaz θα τρέξει δημοσκοπήσεις για να δείξουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στηρίζει αυτό το αίτημα, τραβώντας την προσοχή των μέσων ενημέρωσης σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

 

Μπορείτε να υπογράψετε το ψήφισμα, πληκτρολογώντας απλά το e-mail σας, εδώ.