Στην Αργολίδα η πρώτη φετινή εκδήλωση του 2ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου “Peloponnese Food Stories 2023 | Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην δεύτερη χρονιά του μπαίνει το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου

“Peloponnese Food Stories 2023 | Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού”, με την πρώτη του εφετινή εκδήλωση να προγραμματίζεται στις 7 το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής 7 Ιουλίου, στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στο Κρανίδι.

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη πρώτη χρονιά των Peloponnese Food Stories, η γαστρονομική σκηνή των μικρών – μεγάλων τόπων της Πελοποννήσου επιστρέφει και εφέτος για να γεμίσει τις πλατείες και τα τοπόσημα με μυρωδιές, γεύσεις, χαμόγελα, μουσικές, χορούς και τη ζεστασιά των ανθρώπων της.

Κάθε γιορτή περιλαμβάνει “πακέτο” δράσεων για την προβολή του γαστρονομικού πλούτου και της σημαντικής θέσης του στη διαχρονική ιστορία του τόπου μας.

Παραδοσιακές συνταγές, προϊόντα και τοπικοί παραγωγοί, κρασιά και ηδύποτα, τοπικά γλυκά, μουσικές, διαλέξεις, παιχνίδια για μικρούς γευσιγνώστες και πολλές δράσεις, φέρνουν κοντά τον κόσμο της πελοποννησιακής υπαίθρου με τους Ελληνες και ξένους επισκέπτες.

Με επίκεντρο τις γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα, η κάθε γιορτή αποτελεί ένα βιωματικό ταξίδι στον τόπο  και το χρόνο, και, με τη χειροπιαστή αφήγηση των μύθων και παραδόσεων κάθε γωνιάς της Πελοποννήσου μέσα από μαθήματα μαγειρικής, παρασκευή ντόπιων συνταγών από τοπικούς σεφ, οινογνωσίες και γευσιγνωσίες από τους ίδιους τους δημιουργούς, παρουσιάσεις χειροτεχνιών και αντικειμένων παραδοσιακής αλλά και σύγχρονης τοπικής κουλτούρας.