Στις κάλπες οι δικηγόροι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στις κάλπες προσέρχονται πανελλαδικά 40.625 δικηγόροι την Κυριακή 26 και τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, προκειμένου  να επιλέξουν τους νέους πρόεδρους και τα νέα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγόρων, για την επόμενη τετραετία, με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν αύριο και μεθαύριο στους 62 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, καθώς στον Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης, οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 10 Δεκεμβρίου 2017.

Στο Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας τρεις υποψήφιοι διεκδικούν την προεδρία. Πρόκειται για τους Αντώνη Κατσά, Κωνσταντίνο Μπελογιάννη και Περικλή Ξηρογιάννη.

Στο Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος είναι ο Θανάσης Πετρόπουλος.

Πρόεδρος εκλέγεται αυτός που θα λάβει το 50%+1 των εγκύρων ψηφοδελτίων. Αν δεν συμβεί αυτό την πρώτη Κυριακή επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία την επόμενη Κυριακή, μεταξύ των δύο υποψηφίων που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Αντίθετα, οι σύμβουλοι εκλέγονται από την πρώτη ψηφοφορία

Στην Καλαμάτα οι εκλογές θα διεξαχθούν στην αίθουσα Βιβλιοθήκης του Δικηγορικού Συλλόγου στο Δικαστικό μέγαρο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα για ανάδειξη του νέου προέδρου.

Στο Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας αύριο εκλέγεται πρόεδρος κοινή συναινέσει ο μοναδικός υποψήφιος Θανάσης Πετρόπουλος, με ζητούμενο να αποτελεί η σειρά εκλογής των συμβούλων που θα συγκροτήσουν τη νέα διοίκηση.