Στο Δ.Σ. Τριφυλίας η δυσφήμιση της περιοχής από τις δηλητηριάσεις ζώων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για το θέμα των αδέσποτων ο κ. Στάθης Ανδρινόπουλος αναφέρθηκε στην επιστολή εκπαιδευτικού στους Γαργαλιάνους που δέχθηκε επίθεση από σκυλιά για να τονίσει ότι “υπήρξε τραυματισμός με αναλυτικά γεγονότα που μας βάζουν σε σκέψεις καθώς η γυναίκα δεν κατάγεται αλλά εργάζεται στην περιοχή” επεκτείνοντας το περιστατικό καθώς όπως δήλωσε ότι “δυστυχώς μετά είδαμε δηλητηριάσεις ακόμα και οικόσιτων ζώων με νεκρά σκυλιά στην περιοχή, με αποτέλεσμα οι φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και από πολίτες η υπόθεση αυτή να πάρει μεγάλη έκταση φτάνοντας ακόμα και σε ένα κατάπτυστο δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας παρουσιάζοντας τον τόπο μας ως κολαστήριο και προφανώς για τουριστικούς λόγους όπου μας παρουσιάζει ως απολίτιστους και αμόρφωτους”.

Μάλιστα το τουρκικό δημοσίευμα “το πήρε δημοσιογράφος της ΕΡΤ και το αναδημοσιεύει σε ένα ιστολόγιο, με αποτέλεσμα αντί να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος να δημιουργείται περισσότερο κακό”.

ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙς ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

“Ο Δήμος έχει φροντίδα για την διαχείριση των ζώων συντροφιάς με τα μέσα που διαθέτει σε ένα βαθμό” τόνισε στην απάντησή του ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας απαντώντας για το θέμα όπου τόνισε “συνολικά 5 χρόνια έγινε στείρωση με φροντίδα περισσότερων από 250 σκυλιών, με σημαντικές επιπτώσεις στον πολλαπλασιασμό των αδέσποτων, ενώ με τις φιλοζωικές οργανώσεις έχουμε στενή συνεργασία υλοποιώντας προγράμματα όπως αυτή την Καλαμάτας και του Μαράθου η οποία ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί”, ενώ ο Πολιτιστικό σύλλογος Γαργαλιάνων έφτιαξε τμήμα προστασίας ζώων.

Χαρακτήρισε ως απάνθρωπο και απαράδεκτο τον τρόπο θανάτωσης των ζώων συντροφιάς με το Δήμο να εκδίδει ανακοίνωση καταδίκης τέτοιων φαινομένων εκτιμώντας ότι “συμφωνούμε ότι υπάρχει θέμα με το τρολάρισμα της περιοχής, αλλά δεν δεχόμαστε κριτική από την Τουρκία που άνθρωποι σαπίζουν λόγω ανθρωπίνων δικαιωμάτων” ενώ ζήτησε όλοι μαζί να παρέμβουν ώστε να μην δυσφημείται η περιοχή.

Σε ότι αφορά την δημιουργία Κυνοκομείου ή χώρου φύλαξης ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι πρέπει να συζητηθεί σε επόμενο συμβούλιο αλλά με συγκεκριμένες προδιαγραφές και μέτρα μετά από προτάσεις.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ