Στο τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου η πιθανή διέξοδος για το θέμα του λιμανιού της Πλάκας, στο Λεωνίδιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μέχρι το τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου εκτιμάται ότι θα έχουν επιλυθεί τα όποια σύνθετα προβλήματα καθυστερούν την έναρξη του έργου στο λιμάνι του Λεωνιδίου, στην Πλάκα, για το οποίο υπάρχει δεσμευμένη πίστωση 5 εκ ευρώ.

Την πιο πάνω εκτίμηση έκανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το απόγευμα χθες, Τετάρτη 2 Αυγούστου, στο Λεωνίδιο, όπου παρέδωσε το αναβαθμισμένο από την Περιφέρεια Κέντρο Υγείας της περιοχής, στο οποίο έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι σχετικές εργασίες.

Στο εν λόγω Κ.Υ. έγιναν εργασίες αναβάθμισης στο πλαίσιο του με συνολική δημόσια δαπάνη 324.668,42 ευρώ ενταγμένου στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 έργου, το οποίο αφορούσε στον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση συνολικά τριων Κέντρων Υγείας στην Αρκαδία -και συγκεκριμένα των Κ.Υ. Δημητσάνας, Τροπαίων και Λεωνιδίου.

“Στην Αρκαδία η περιφερειακή Αρχή ολοκλήρωσε, μέσω του ΕΣΠΑ, παρεμβάσεις αναβάθμισης σε 4 Κέντρα Υγείας, σε Αστρος, Λεωνίδιο, Δημητσάνα και Τρόπαια, ακολουθεί δε ανάλογη παρέμβαση στο Κ.Υ. Μεγαλόπολης” σημείωσε ο Π. Νίκας τονίζοντας ότι πρέπει να υποστηριχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας:

“Από την Περιφέρεια έχει γίνει τεράστιο έργο ως προς την αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας, τόσο στα Κέντρα Υγείας, όσο και στα περιφερειακά ιατρεία -και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες” δήλωσε ο περιφερειάρχης.

 

INFOKIOSK

To απόγευμα χθες, εξ άλλου, στο Λεωνίδιο, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας επισκέφθηκε το infokiosk τουριστικής πληροφόρησης που εγκατέστησε η Περιφέρεια στην έδρα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και το οποίο λειτουργεί με τη συνεργασία του οικείου δήμου.

Πλέον, η Περιφέρεια Πελοποννήσου μαζί με το πιο πάνω infokiosk διαθέτει συνολικά 6 περίπτερα τουριστικής πληροφόρησης, στον Ισθμό, στην Αρχαία Κόρινθο, στο Ναύπλιο, στην Σπάρτη και στον διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε και το αρχοντικό Τσούχλου, στο Λεωνίδιο, όπου εξελίσσονται οι δράσεις του 2ου θερινού σχολείου, το οποίο διοργανώνεται από το Αρχείον της Τσακωνιάς.

Στο πλαίσιο του θερινού σχολείου, διοργάνωση την οποία στηρίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω μέσω προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με το Αρχείον Τσακωνιάς -η οποία και θα ανανεωθεί το ερχόμενο φθινόπωρο, όπως ανακοίνωσε χθες ο Π. Νίκας- γίνονται μαθήματα για την τσακώνικη διάλεκτο, για την υφαντική τέχνη της περιοχής, καθώς και για τον τσακώνικο χορό. Επιπλέον, γίνονται μαθήματα τοπικής ιστορίας, προφορικής ιστορίας και λαογραφίας.

Την διοργάνωση αυτή στηρίζουν επίσης ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας και η Αναπτυξιακή Πάρνωνας.