Συνάντηση Νίκα με εκπροσώπους της εκπαιδευτικής διαχειριστικής ΑΜΚΕ “Ο Κήπος της Λυσούς”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Πέμπτη 4 Μαΐου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με εκπροσώπους της εκπαιδευτικής διαχειριστικής ΑΜΚΕ “Ο Κήπος της Λυσούς”.

Η εν λόγω ΑΜΚΕ (αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία) εφαρμόζει πρόγραμμα εκπαίδευσης στη βιολογική καλλιέργεια σε νέους από τη Μεσσηνία με νοητική υστέρηση και ελαφρά αναπηρία, έχοντας προς τούτο ειδική πιστοποίηση από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ως φορέας παροχής πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας.

Στη συνάντησή τους με τον περιφερειάρχη Π. Νίκα οι εκπρόσωποι της ΑΜΚΕ ενημερώθηκαν για την δυνατότητα να υπάρξει συνδρομή του εν λόγω φορέα από την Περιφέρεια μέσα από τα κοινωνικού χαρακτήρα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα επιδιωχθεί άμεσα οικονομική συνδρομή στον “Κήπο της Λυσούς”, μέσω προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια -“η δράση της αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση εθελοντικής προσφοράς και στόχος μας είναι την δράση αυτή να την στηρίξουμε και να την εξακτινώσουμε και σε άλλες Π.Ε.” τόνισε ο Π. Νίκας.