Συνεχίζονται οι προβολές ντοκιμαντέρ μέσω της δράσης Solar Cinema

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, εμπλουτίζοντας το πρόγραμμα του Πολιτιστικού καλοκαιριού Δήμου Καλαμάτας 2023, συνεχίζει τις προβολές ντοκιμαντέρ μέσω της δράσης Solar Cinema, ενός αυτόνομου κινητού ηλιακού κινηματογράφου που μπορεί να προβάλει ταινίες χωρίς να συνδέεται σε ηλεκτρικό δίκτυο. Συγκεκριμένα:

Πέμπτη  10 Αυγούστου | 21:00
ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ – ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Ο μανάβης (82’)
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος
Ελλάδα 2013
Ο Νίκος Αναστασίου, πλανόδιος μανάβης, κάνει μαζί με τη γυναίκα του, Σοφία, το ίδιο δρομολόγιο κάθε εβδομάδα, όλο το χρόνο, από τη δεκαετία του ’80. Ξεκινώντας από τα Τρίκαλα, επισκέπτονται τα εγκαταλειμμένα χωριά της νοτιοδυτικής Πίνδου, διανύοντας μια απόσταση 75 χιλιομέτρων. Τα τελευταία χρόνια, τους βοηθάνε και τα δύο τους παιδιά, ο Κώστας κι ο Θύμιος. Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί το ταξίδι τους καθώς περνούν οι τέσσερις εποχές του χρόνου.

Κυριακή 20 Αυγούστου | 21:00
ΘΟΥΡΙΑ – ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Μέχρι την τελευταία σταγόνα: Ο μυστικός πόλεμος του νερού στην Ευρώπη (59‘)
Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος
Ελλάδα 2017
Μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις -όπως το Παρίσι και το Βερολίνο- επανέκτησαν τον δημόσιο έλεγχο του νερού τους, απορρίπτοντας ως αποτυχημένο το ιδιωτικό μοντέλο διαχείρισης που δοκίμασαν για δεκαετίες. Την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει τις χρεωμένες χώρες να ιδιωτικοποιήσουν τα δικά τους δημόσια συστήματα ύδρευσης. Μεταξύ εταιρικών και δημοσίων συμφερόντων, ανάμεσα στα λόμπι και τις πολιτικές της ΕΕ, ο άγνωστος πόλεμος για το νερό της Ευρώπης αποκαλύπτεται.