Συνεχίζονται τα έργα ανάπτυξης σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Μεσσήνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε μία σειρά έργων και πρωτοβουλιών της Δημοτικής Αρχής Μεσσήνης που έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται με απώτερο στόχο την ανάπτυξη ολόκληρου του παραλιακού μετώπου του Δήμου, αναφέρθηκε σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, από την παραλία της Μπούκας.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος τόνισε πως έχει ολοκληρωθεί ο επανακαθορισμός της ΛΠ3 σε έκταση περίπου 7.000 στρεμμάτων, ενώ θα προχωρήσει σύντομα η πλήρης εξυγίανση της περιοχής των 112 στρεμμάτων, όπου μέχρι πρότινος εναποθέτονταν τα απορρίμματα, ώστε να ενταχθεί και αυτή στο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Πρόσθεσε πως ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής θα δώσει η γέφυρα διασύνδεσης των Δήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας στις εκβολές του Παμίσου, για την οποία εκπονείται σχετική μελέτη. Επιπλέον σημείωσε ότι έχει προχωρήσει ο σχεδιασμός ώστε να υλοποιηθεί η μελέτη για την πολεοδόμηση της β΄ κατοικίας η οποία θα προσφέρει ήπια οικιστική ανάπτυξη σε έκταση 388 στρεμμάτων δίπλα στη Μπούκα. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα συνεχιστούν τα σπουδαία αναπτυξιακά βήματα και το επόμενο διάστημα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Πεταλιδίου που βρίσκεται στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, αναρτήθηκε η γαλάζια σημαία στην παραλία Μπούκας Μεσσήνης, μία από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου μας. Η οργάνωσή της, η καθαρότητα των νερών κολύμβησης, η παροχή ασφάλειας και υποδομών είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις που πληροί η παραλία Μπούκας, ώστε να εξασφαλίσει γαλάζια σημαία και το 2023, σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης. Παράλληλα διαθέτει και διευρυμένες υποδομές  προσβασιμότητας με λειτουργία seatrac, για ΑΜΕΑ και άτομα με κινητικά προβλήματα. Περιλαμβάνει ακόμα, ναυαγοσωστική κάλυψη με 3 πύργους ναυαγοσωστών, με σωσίβιες λέμβους και την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή σύμφωνα με τον κανονισμό των πολυσύχναστων παραλιών.

Στην παραλία Μπούκας παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Κώστας Ρούτσης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσσήνης Νίκος Ρούτσης και υπηρεσιακοί παράγοντες.