Σύσκεψη για θέματα Τουρισμού στην Περιφέρεια υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε ευρεία σύσκεψη με την ομάδα τουρισμού, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 20 Ιουνίου, προήδρευσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στην εν λόγω σύσκεψη, με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αννας Καλογεροπούλου και υπηρεσιακών στελεχών, δρομολογήθηκε η διαδικασία για την συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου τόσο στη φετινή 87η ΔΕΘ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια τον Νοέμβριο στην 38η διεθνή έκθεση Τουρισμού Philoxenia, επίσης στη συμπρωτεύουσα.

Ακόμα, αναλύθηκε ο σχεδιασμός για την διοργάνωση εκ μέρους της Περιφέρειας, στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, μίας εκδήλωσης γευσιγνωσίας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα σε συνεργασία με τους φορείς της κάθε Π.Ε. Προσδιορίστηκε δε ότι στην Αργολίδα η φετινή εκδήλωση θα γίνει στο Κρανίδι, στην Αρκαδία στη Δημητσάνα, στην Κορινθία στο Βραχάτι, στη Λακωνία στο Γεράκι και στη Μεσσηνία στην Κυπαρισσία, στην Ανω Πόλη.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει εκδηλώσεις τοπικών φορέων στις Π.Ε., μεταξύ των οποίων αυτή για την αλιεία που προγραμματίζεται στο Πεταλίδι.

Τέλος, ο Π. Νίκας ανακοίνωσε ότι στη σημερινή σύσκεψη συζητήθηκε η διοργάνωση, εκ μέρους της Περιφέρειας, εκδήλωσης στο Τουριστικό του Ταϋγέτου, η οποία -όπως τόνισε ο Π. Νίκας- θα σηματοδοτήσει και την έναρξη του διαλόγου για την ΟΧΕ Ταϋγέτου.

Στο πλαίσιο της εν λόγω εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, θα υπάρξουν διάφορα δρώμενα, αλλά και εισηγήσεις με ευρύ θεματικό αντικείμενο, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η γευσιγνωσία κ.α.