Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για το αντιπλημμυρικό έργο της Μαντινείας, σε Ζευγολατιό και Νεοχώριο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σύσκεψη στην οποία εξετάστηκε το αντιπλημμυρικό έργο της Μαντινείας στον Δήμο Τρίπολης, τόσο στην περιοχή του Ζευγολατιού όσο και του Νεοχωρίου, συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Οπως έκανε γνωστό μετά την πιο πάνω σύσκεψη ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, όσον αφορά στην περιοχή του Ζευγολατιού, όπου το έργο σταμάτησε -καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά από προσφυγή ιδιωτών, απέρριψε την ΑΕΠΟ-, η Περιφέρεια προχωρεί στην διαμόρφωση της μελέτης προκειμένου αυτή να συμμορφώνεται με όσα προβλέπονται στην απόφαση του ΣτΕ και η εκτίμηση είναι ότι θα υπάρχει δυνατότητα επανεκκίνησης του αντιπλημμυρικού έργου σε περίπου 8 μήνες από τώρα.

Ωστόσο, προς αποφυγή κάθε ενδεχόμενου, στην περιοχή θα βρίσκονται άμεσα δύο με τρία βαρέα χωματουργικά μηχανήματα προκειμένου να παρέμβουν για την προστασία της σε περίπτωση που απειληθεί εκδήλωση πλημμυρικού φαινομένου.

Οσον αφορά στην υπόλοιπη περιοχή της Μαντινείας, στην σημερινή σύσκεψη εξετάστηκε μαζί με τον ανάδοχο το στάδιο καθώς και το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η σχετική μελέτη και δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες, ενώ εξετάστηκε η δυνατότητα παράτασης κατά τι του χρόνου παράδοσης της εν λόγω μελέτης.

Και σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρξει πρόβλεψη για την παρουσία στην περιοχή εξοπλισμού, στο ενδεχόμενο εκδήλωσης πλημμυρικού φαινομένου.

Την ερχόμενη εβδομάδα, εξ άλλου, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τους προέδρους των χωριών της περιοχής, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων από την Διεύθυνση Τεχνικών Εργων, στην κατεύθυνση της πρόληψης επισφαλών καταστάσεων αν και εφόσον προκύψουν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Με την αφορμή αυτή, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας έκανε αναφορά και στις λοιπές παρεμβάσεις που έχουν γίνει από την Περιφέρεια για την αποτροπή πλημμυρικών κινδύνων σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Μεσσηνίας έγιναν μεγάλες εργολαβίες για τον καθαρισμό του Παμίσου και του Αρι, ανάλογα έργα έχουν γίνει στο Αργολικό πεδίο, αλλά και στην περιοχή του Ευρώτα στη Λακωνία.