Υπογράφηκε χθες στο Πεταλίδι η σύμβαση του έργου «Κατασκευή εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Πεταλιδίου»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ημέρα «ορόσημο» όχι μόνο για το Πεταλίδι αλλά για την ευρύτερη περιοχή ήταν η χθεσινή 1η Σεπτεμβρίου όπως τη χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, καθώς υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Κατασκευή εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Πεταλιδίου».

Ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι το έργο αυτό «δίνει φτερά στο Πεταλίδι για το μέλλον» και η εξέλιξή του αποτελεί επισφράγισμα των προτεραιοτήτων που θέτει η Δημοτική Αρχή. Τη σύμβαση υπέγραψαν χθες το απόγευμα σε μία λιτή τελετή στο λιμάνι του Πεταλιδίου, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Νίκος Δουρούμης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Γ. Πετρής ΑΤΕ» Γιώργο Πετρή.Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, φανερά ικανοποιημένος και συγκινημένος για την εξέλιξη του έργου που αποτελούσε ζητούμενο για δεκαετίες, δήλωσε υπερήφανος ότι η κατασκευή του θα προστατεύσει το περιβάλλον και θα προσδώσει ταχεία οικονομική και τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή. Ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα, αναφέρθηκε στη συμβολή των προηγούμενων δημάρχων και ευχαρίστησε τη ΔΕΥΑΜ και τον πρόεδρό της, τους συνεργάτες του αντιδημάρχους και τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου που συνέδραμαν τις προσπάθειες.Το έργο είναι προϋπολογισμού 10.052.420 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΤΠΑ του υπ. Εσωτερικών και αφορά στην κατασκευή εσωτερικών δικτύων συλλογής λυμάτων του οικισμού Πεταλιδίου καθώς και εξωτερικό αγωγό μεταφοράς λυμάτων στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Πεταλιδίου.

Το συνολικό μήκος των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων ανέρχεται σε 21,5 χλμ. και περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή 6 αντλιοστασίων μεταφοράς των λυμάτων. Ο κ. Αθανασόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει καλή συνεργασία της εργολήπτριας εταιρείας με τους κατοίκους της περιοχής και θα αντιμετωπιστεί με κατανόηση η όποια όχληση κατά τη διάρκεια της διετίας υλοποίησης του έργου, ενώ πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει ανάπλαση στο κέντρο του Πεταλιδίου.