Υποστήριξη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στον “Κήπο της Λυσούς”, προγραμματική σύμβαση για πρόγραμμα πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας ατόμων με αναπηρία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην υποστήριξη προγράμματος πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας ατόμων με αναπηρία αφορά το αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Εκπαιδευτικής – Διαχειριστικής ΑΜΚΕ “Λυσώ”, που υπογράφηκε σήμερα Πέμπτη 3 Αυγούστου, στην Τρίπολη, από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και την πρόεδρο του πιο πάνω φορέα Βαλτράουντ Σπέρλιχ (Waltraud Sperlich).

Την σημαντική και εξαιρετικά ανθρώπινη προσφορά στον συνάνθρωπο και το συνολικό κοινωνικό έργο που “Ο Κήπος της Λυσούς” επιτελεί επισήμανε στην παρέμβασή του ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, αναφερόμενος στο πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης ενηλίκων με νοητική υστέρηση και ελαφρά αναπηρία στην καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων.

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε την πρόεδρο Βαλτράουντ Σπέρλιχ και τις υπόλοιπες εθελόντριες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την καθημερινή τους προσφορά και την υποστήριξη εφήβων μεα “με ανθρωπισμό και αγάπη”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Π. Νίκας:

“Η Περιφέρεια ξεκινά διαδικασία οικονομικής υποστήριξης της δομής αυτής, στήριξη την οποία μέχρι τώρα παρείχαν χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και κυρίως η Γερμανία” δήλωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι το έργο που επιτελεί “Ο Κήπος της Λυσούς” χρειάζεται να επεκταθεί σε επίπεδο Περιφέρειας, για να τονίσει επιπλέον ότι “ο εθελοντισμός ανθεί σε επίπεδο ΕΕ και καλύπτει τις ανεπάρκειες της πολιτείας. Ας δει ο καθένας μας προσωπικά πώς μπορεί να εισφέρει, γίνεται ένας αγώνας ώστε οι έφηβοι μεα να ενταχθούν στο κοινωνικό πλαίσιο και ει δυνατόν επαγγελματικά, όλοι τους έχουν ειδικές ικανότητες που πρέπει να ψάχνουμε και να τις βρίσκουμε” σημείωσε ο Π. Νίκας.

Μέσω της προϋπολογισμού 10.000 ευρώ προγραμματικής σύμβασης που υπογράφηκε σήμερα -παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Πρόνοιας Αγγελου Χρονά- η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει να καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες για τα εργαστήρια μουσικής, κεραμικής και ραπτικής που “Ο Κήπος της Λυσούς” προγραμματίζει να ξεκινήσει φέτος, παράλληλα με το πρόγραμμα καλλιέργειας βιολογικών προϊόντων, το οποίο έχει 30 ωφελούμενους από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.