Υπουργείο Εξωτερικών: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της εφόσον παραστεί ανάγκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, στο οποίο ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε μεταξύ άλλων, ότι η χώρα θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να προστατεύσει τα δικαιώματά της.

«Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα της, υπό την βασική αίρεση ότι αποδέχεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Δεν έχει, όμως, κανένα δικαίωμα να παραβιάζει κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο και να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο (casus belli)» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Η Ελλάδα δεν προβάλει καμία διεκδίκηση έναντι της Τουρκίας. Τάσσεται υπέρ του διαλόγου στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Θα υπερασπιστεί, όμως, τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της εφόσον παραστεί η ανάγκη».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε επαναλάβει ότι “η Ελλάδα δεν συμμορφώνεται με το Διεθνές Δίκαιο”, τονίζοντας ότι “οι προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας, η οποία δεν έχει εγκαταλείψει τις παράνομες πρακτικές της παρά τις εκκλήσεις μας να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, έχουν πρόσφατα συζητηθεί διεξοδικά”…

«Να έρθουν στα λογικά τους, οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας».

Πηγή: newsit.gr