260.000 ευρώ στον Δήμο Τριφυλίας από το “ΦιλόΔημος ΙΙ”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

“ΑΓΙΟ” της Τριφυλίας μάλλον πρέπει να ανακηρύξουν τον Μεσσήνιο στην καταγωγή υπουργό Εσωτερικών καθώς με τις χρηματοδοτήσεις που έρχονται φιλοδοξεί η περιοχή να βγει από την εσωστρέφεια που έχει οδηγηθεί, παρά τις κραυγές στο οικείο Δημοτικό συμβούλιο που ασκείται δριμεία κριτική στην κυβερνητική πολιτική, αλλά όταν ακούνε το όνομα του κ. Χαρίτση τα στόματα σωπαίνουν!

Πακτωλό ποσών έχουν απονεμηθεί στις παιδικές χαρές της Τριφυλίας αλλά αυτή την φορά θα γίνουν νέες κατασκευές αν τελικά εκπληρωθεί ο γενναίος μποναμάς για ανακαίνιση σε 24 παιδικές χαρές του Δήμου με την εκταμίευση ποσού 205.000 ευρώ από το πρόγραμμα Φιλόδημος 2, ενώ ο Δήμος από εσωτερικούς πόρους θα συμπληρώσει ποσό 55.000 ευρώ στο τεχνικό πρόγραμμα ώστε το πρόγραμμα να αγγίξει τις 260.000 ευρώ συνολικά.

Η πρόσκληση του έργου πάντως είναι ανοιχτή με απορρόφηση των πόρων αρχικά του υπουργείου με ολοκλήρωση των έργων ως το τέλος του 2019. Δηλαδή την χρονιά των πολλαπλών εκλογών..

Παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών έχει δεσμεύσει σε πίνακα κατανομής πόρων ότι θα διαθέσει από το πρόγραμμα Φιλόδημος ποσά για προμήθεια φορτηγών και μηχανημάτων έργων.

Το ποσό που θα αποδώσει το υπουργείο ανέρχεται σε 250.000 ευρώ ενώ ο Δήμος θα προσθέσει όπως έχει τονιστεί στο οικείο Δ.Σ. το ποσό των 105.000 ευρώ.

Η δημοπράτηση θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που υπολείπονται.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ