Επίκαιρο θέμα στις Πανελλαδικές για τους υποψηφίους στο ΓΕΛ Κυπαρισσίας – VIDEO

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Χωρίς προβλήματα και με αναμενόμενο θέμα κύλησε η πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων στο εξεταστικό κέντρο της Κυπαρισσίας. Χαμογέλα σημειώθηκαν σύμφωνα με τις δηλώσεις τους τόσο για την ομαλότητα των θεμάτων όσο και για την καλή επιτυχία των υποψηφίων από το γενικό λύκειο της σε Κυπαρισσίας που έχουμε και τις σχετικές δηλώσεις.

Οι μαθητές σε ετοιμότητα βρέθηκαν στην αφετηρία των πανελλαδικών εξετάσεων, και μετά από αυτούς των Γενικών Λυκείων, σειρά παίρνουν αύριο τα Επαγγελματικά Λύκεια. Προβλήματα δεν υπήρξαν και όλα κύλησαν ομαλά σε επίπεδο Μεσσηνίας.

«Η κατάρρευση των μεγάλων αφηγήσεων για το μέλλον, οι ολοκληρωτισμοί του 20ού αιώνα και η ανάδυση σοβαρών παγκόσμιων απειλών ύψωσαν μαύρο τείχος στο αύριο, δίνοντας θέση μόνο στα ατομικά οράματα, συρρίκνωσαν όλες τις προσδοκίες στο τώρα. Όμως, η τελευταία κρίση κατάφερε ένα απροσδόκητο πλήγμα στο παρόν και στη λατρεία του, θυμίζοντας ότι το μέλλον νοηματοδοτεί κάθε μας πράξη, η απαλοιφή του σημαίνει και απαλοιφή όλης της παρελθούσας ανθρώπινης εμπειρίας» αναφέρεται στο κείμενο που δόθηκε στους υποψηφίους.

Το ποίημα του Νίκου Γκάτσου «Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά» από τη συλλογή «Αμοργός» ήταν το κείμενο στο οποίο διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών στη Νεοελληνική Γλώσσα, συνδυαστικά με ένα δημοσίευμα του ημερήσιου Τύπου.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

VIDEO KYPARISSIA TV: https://youtu.be/kzIO45BAJJg