Καφαντάρης: Προβληματικός Υπουργός ο Σπίρτζης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
«Θεωρώ ότι ο κ. Σπίρτζης είναι ένας από τους πιο προβληματικούς Υπουργούς για την Αυτοδιοίκηση και τον καλώ να την ακούσει άμεσα γιατί δεν έχουμε χρόνο» είπε επί λέξη ο κ. Δημήτρης Καφαντάρης Δήμαρχος Πύλου Νέστορος και Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο myota.gr
Ο κ. Καφαντάρης σημείωσε το παράδοξο: Από την μια τα Υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης να τρέχουν να φέρουν λεφτά στην Αυτοδιοίκηση όπως αυτά τα δύο δις για έργα, και από την άλλη ο κ. Σπίρτζης να τα έχει στυλώσει, η ΚΕΔΕ να έχει πάει επανειλημμένως και να έχει δώσει επεξεργασμένα κείμενα «να τα έχουμε κουβεντιάσει» και δυστυχώς ο κ. Σπίρτζης να πηγαίνει πάρα πολύ αργά, ενώ πρέπει να τρέξουμε, να απορροφήσουμε χρήματα.
Δεν ξέρω λέει χαρακτηριστικά ο κ. Καφαντάρης «αν ο συγκεκριμένος υπουργός βρίσκεται σε άλλο τόπο ή σε άλλη κυβέρνηση, πάντως η κυβέρνηση του φέρνει χρήματα στην Αυτοδιοίκηση με δανεισμό ή προγράμματα ΕΣΠΑ και το ΠΔΕ που είναι αυξημένο φέτος και από την άλλη ο συγκεκριμένος υπουργός, δεν μας αφήνει να απορροφήσουμε τα χρήματα αυτά, βάζοντας τόσες πολλές δικλίδες που δεν χρειάζονται.
Ναι μεν σχεδίασε τον 4412 για να δώσει κάτι καινούργιο, αλλά δυστυχώς κατάφερε το ανάποδο. Να μη έχεις απορρόφηση, να θες 45 βήματα για να κάνεις μια προμήθεια ή ένα έργο, να έχουμε χρήματα depo και να μην μπορούν να απορροφηθούν διότι οι δυσκολίες είναι πάρα πολύ μεγάλες και αδιαπέραστες ειδικά στους μικρούς ορεινούς νησιωτικούς, επαρχιακούς δήμους.
Τεχνικές υπηρεσίες δεν υπάρχουν, το προσωπικό είναι λίγο με λίγους μηχανικούς, άρα όλο αυτό το πλαίσιο έχει φτιαχτεί για τους μεγάλους κεντρικούς δήμους» συμπληρώνει ο Α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ.
«Υπάρχουν ζητήματα σοβαρά», αναφέρει ο κ. Καφαντάρης, «ο κ. Σπίρτζης τα γνωρίζει, έχουμε ενημερώσει με όποια διαδικασία και ιεραρχία πρέπει να ακολουθούμε ως αυτοδιοίκηση και δυστυχώς είναι πολύ μικρές οι αλλαγές που προωθεί».
Τέλος ο κ. Καφαντάρης σημειώνει: “Δεν μπορούμε να λειτουργούμε με την αρχή ότι όλη η αυτοδιοίκηση είναι διεφθαρμένη, ενώ οι πλειοψηφία των δημάρχων μοχθεί για να φέρει την ανάπτυξη.
Τον καλώ άμεσα να ακούσει την Αυτοδιοίκηση»
Δείτε το video της συνέντευξης